Telekom Mühendislik

 

Gaz Tüpleri
Selenyum Tabakaları
MOV
SAD
NTI Silikon Avantajı

 

 

 

graph-animation.gif
büyük resim için tıklayın

nt_tekno.gif yildirim.gif


Kritik ekipmanlarınızı voltaj dalgalanmalarından korumak için kullandığınız TVSS ürününün başarısı, malzemenin içerisinde kullanılan teknoloji ile ilintilidir. Bu konuda kullanılmakta olan 4 standart teknoloji mevcuttur:

  • Gaz Tüp Yakalayıcılar
  • Selenyum Tabakaları
  • MOV (Metal Oksit Kesici)
  • SAD (Silikon Çığ Diyodu)

Bu teknolojilerin elektriksel karakteristiklerinin IEEE C62.41-1991 1.2X50 mikrosaniye, 6000 volt dalga formu kullanılarak değerlendirilmesiyle yandaki grafikte görülen sonuçlar elde edilmiştir.

SAD's

Silikon Çığ Diyodu, 210V tepe değeri ile tanımlanmaktadır ve bir yarıiletken üründür. Silikon Çığ Diyotları oldukça sıkı kenetlenme voltaj değerlerine sahiptir ve cevap süreleri birkaç nanosaniye ile ölçülmektedir. Bu teknolojinin elektrik karakteristiği zaman içindeki stabilizasyonu ve düşük enerji kullanımıdır (5 Jul). Test edildiğinde, diyot 221V tepe değerinde kenetlenmiş ve voltaj 211V tepe değerine 40 mikrosaniye içerisinde inmiştir. Testler, Silikon Çığ Diyodu teknolojisinde kullanılan birimlerin en hızlı cevap süresine ve kenetlenme yeteneğine sahip olduğunu ortaya koymuştur.

 

 

 
 Site haritasına ulaşmak için tıklayınız.    
New Page 1
Eltek Valere I Watson I VRLA Akü I Kablosuz Haberleşme I 48V rectifier I Watson modem I Lazer Optik I Doğrultucular I