Telekom Mühendislik

 

Gaz Tüpleri
Selenyum Tabakaları
MOV
SAD
NTI Silikon Avantajı

 

 

 

graph-animation.gif
büyük resim için tıklayın

nt_tekno.gif yildirim.gif


Kritik ekipmanlarınızı voltaj dalgalanmalarından korumak için kullandığınız TVSS ürününün başarısı, malzemenin içerisinde kullanılan teknoloji ile ilintilidir. Bu konuda kullanılmakta olan 4 standart teknoloji mevcuttur:

  • Gaz Tüp Yakalayıcılar
  • Selenyum Tabakaları
  • MOV (Metal Oksit Kesici)
  • SAD (Silikon Çığ Diyodu)

Bu teknolojilerin elektriksel karakteristiklerinin IEEE C62.41-1991 1.2X50 mikrosaniye, 6000 volt dalga formu kullanılarak değerlendirilmesiyle yandaki grafikte görülen sonuçlar elde edilmiştir.

Gaz Tüpleri

Gaz Tüp yakalayıcılar, 230V tepe voltajı olarak belirlenmiş tasarımı ile dalga yükselmelerinde 100 nanosaniyede kısa devre olarak dalgalanmayı kesmektedir. Tüp, 230V dalgalanma tepe değerinde cevap vermemektedir. Gerçek deşarj seviyesi, cevap süresi dolayısıyla, 700V tepe değeridir. Bunlara ek olarak, voltaj seviyesi dalgalanma süresince yaklaşık olarak 10V düşmektedir. Bu teknolojininin olumsuz olan başka bir yönü de hata oluşturması ve yüke hiç bir güç sağlamamasıdır. Bu da birçok giriş şebeke anormalliği durumunda uygun olmaması sonucunu doğurur.

 

 

 
 Site haritasına ulaşmak için tıklayınız.    
New Page 1
Watson 6 I MRV TereScope I 48V rectifier I Eltek Valere I Schmid Watson I Kablosuz Haberleşme I Kuru tip bakımsız akü I DC Güç Kaynakları I